SUA: Doi din trei americani doresc să cunoască situaţia fiscală a preşedintelui Trump

SUA: Doi din trei americani doresc să cunoască situaţia fiscală a preşedintelui Trump

Doi din trei americani doresc să vadă situaţia fiscală a preşedintelui Donald Trump, iar aproximativ jumătate cred că liderul american o amână din motive care i-ar putea crea prejudicii politice, indică un sondaj de opinie Reuters/Ipsos publicat miercuri.

Ancheta sociologică, realizată în 13/14 iulie, arată că 66% dintre americanii cu drept de vot sunt de părere că liderul de la Casa Albă ''ar trebui să prezinte public situaţia sa fiscală din ultimii ani'', iar 68% consideră că ''americanii au dreptul de a vedea înaintea alegerilor situaţia financiară a fiecărui candidat la preşedinţie''.

De asemenea, mulţi americani rămân îngrijoraţi de potenţialul conflict de interese între funcţia deţinută de Trump şi afacerile familiei sale.

Donald Trump a refuzat să prezinte public situaţia sa fiscală timp de mai mulţi ani, încălcând astfel o tradiţie a transparenţei financiare în rândul candidaţilor la alegerile prezidenţiale. Miliardarul american devenit politician a pus deseori sub semnul întrebării interesul manifestat de către conaţionalii săi faţă de impozitele plătite de Trump şi a afirmat că nu le va face publice întrucât ele fac obiectul unui audit.

Potrivit sondajului, 26% din americani cred că situaţia fiscală a lui Doanld Trump conţine ''dovezi incriminatoare împotriva sa'', iar unul din zece americani este de părere că actualul preşedinte ''încearcă să ascundă pierderi financiare semnificative''. Alţi 16% au afirmat că Trump nu doreşte să prezinte situaţia fiscală întrucât el ''nu plăteşte taxe''.

În schimb, candidatul democrat Joe Biden a publicat pe site-ul campaniei sale situaţia sa financiară şi fiscală din ultimii ani.

Cu mai puţin de patru luni înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA, Trump are un avans de 10 puncte procentuale faţă de Biden, conform unui sondaj realizat în rândul alegătorilor înregistraţi.

Sondajul Reuters/Ipsos a fost realizat online în SUA, în limba engleză, pe un eşantion de 1.115 de cetăţeni americani cu drept de vot. Marja de eroare este de +/- 3 puncte procentuale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…