SUA: Donald Trump a câștigat alegerile primare republicane din Nevada

SUA: Donald Trump a câștigat alegerile primare republicane din Nevada

Miliardarul american Donald Trump a câștigat alegerile primare republicane desfășurate marți în statul Nevada, înregistrând un avans considerabil în fața contracandidaților Ted Cruz și Marco Rubio, au anunțat principalele canale de televiziune americane, potrivit Reuters și AFP.

Posturile Fox News și CNN l-au dat câștigător pe Donald Trump cu 42% din voturile susținătorilor republicani, în timp ce Ted Cruz a obținut 23% din sufragii, iar Marco Rubio — 22%.

Ceilalți doi candidați republicani în cursa pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale, Ben Carson și John Kasich, au obținut 8%, respectiv 4% din voturi.

Scrutinul republican din Nevada pentru nominalizarea la prezidențialele din SUA, prevăzute pentru 8 noiembrie, a durat patru ore și s-a încheiat marți la ora locală 21:00 (miercuri ora 05:00 GMT).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale