SUA: Donald Trump afirmă că poliţia este ''tratată nedrept'', în contextul furiei antirasiste

SUA: Donald Trump afirmă că poliţia este ''tratată nedrept'', în contextul furiei antirasiste

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că poliţia este "tratată nedrept", într-un interviu televizat în care pare să ia apărarea unui poliţist alb care a ucis un bărbat de culoare săptămâna trecută la Atlanta, potrivit AFP.

Poliţistul Garrett Rolfe a fost inculpat miercuri pentru crimă, la cinci zile după ce a omorât un tânăr afroamerican, Rayshard Brooks, o dramă care a amplificat furia antirasistă în SUA.

"Este o situaţie teribilă, dar nu poţi opune rezistenţă unui poliţist", a declarat preşedintele american în cadrul acestui interviu pentru Fox News.

"Sper că va fi judecat în mod echitabil, deoarece poliţia a fost tratată nedrept în ţara noastră", a afirmat el.

"Însă, încă o dată: nu poţi opune rezistenţă unui poliţist aşa. Ei au intrat într-o dispută teribilă şi vedeţi cum s-a terminat. Foarte prost. Foarte prost", a adăugat Trump.

Într-o înregistrare video se vede cum, după ce a tras asupra tânărului, poliţistul îl loveşte şi cu piciorul, în timp ce victima se afla la pământ şi pierdea sânge.

Cazul survine la mai puţin de trei săptămâni după moartea lui George Floyd, asfixiat sub genunchiul unui poliţist alb la 25 mai la Minneapolis, care a provocat în SUA un uriaş val de furie şi de manifestaţii extinse şi în alte ţări împotriva rasismului şi brutalităţii forţelor de poliţie.

Marţi, Trump a anunţat că interzice procedeul de imobilizare prin strangulare, cu excepţia cazului în care există un pericol la adresa vieţii poliţistului, şi a ordonat o reformă limitată a forţelor de ordine. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

4 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!