SUA: Donald Trump anunţă că va asista la focurile de artificii de pe Muntele Rushmore

SUA: Donald Trump anunţă că va asista la focurile de artificii de pe Muntele Rushmore

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că va participa la 3 iulie, în ajunul Zilei Independenţei SUA, la o aniversare cu focuri de artificii pe Muntele Rushmore, faimos pentru chipurile a patru foşti preşedinţi sculptate în piatră şi care nu a mai organizat din 2009 focuri de artificii ca urmare a riscului de incendii de pădure, informează EFE.

"Mă voi duce acolo la 3 iulie şi vor avea focuri de artificii uriaşe", a asigurat liderul de la Casa Albă într-un interviu cu prezentatorul de radio Dan Bongino, preluat de presa locală.

Trump a subliniat că "timp de 20 de ani şi ceva nu au fost permise (focuri de artificii în această zonă) din raţiuni de mediu". "Chiar crezi asta? E doar piatră acolo", a adăugat preşedintele american, referindu-se la faimoasa stâncă situată în Dakota de Sud, unde au fost sculptate în granit chipurile foştilor preşedinţi americani George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln şi Theodore Roosevelt.

Spectacolul pirotehnic nu se mai desfăşoară din 2009, când o invazie de cărăbuşi de pădure a afectat grav Pădurea Naţională Black Hills, din jurul monumentului, ceea ce a dus la creşterea pericolului de incendii în zonă.

Însă un studiu efectuat de Serviciul Parcurilor Naţionale (NPS) pe tema propunerii de a organiza manifestări în zonă de 3 iulie a stabilit că artificiile vor avea un impact nesemnificativ, potrivit unui raport din 24 aprilie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

3 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

4 ULTIMA ORĂ Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, și-a depus candidatura pentru șefia Consiliului Legislati…

5 Scandal amoros la ATI Giurgiu. Asistentă medicală bătută de o colegă care a acuzat-o că a făcut sex cu anestez…