SUA: Donald Trump anunţă că va înscrie mişcarea "Antifa" pe lista organizaţiilor teroriste

SUA: Donald Trump anunţă că va înscrie mişcarea "Antifa" pe lista organizaţiilor teroriste

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat duminică după-amiază că administraţia sa va înscrie mişcarea de extremă stângă "Antifa" (antifascist) pe lista americană a organizaţiilor teroriste, notează AFP.

"Statele Unite vor înscrie Antifa în categoria organizaţiilor teroriste" , a scris pe Twitter Donald Trump, care în ultimele zile a atribuit acestei mişcări şi altor "extremişti radicali" excesele care au făcut să degenereze în revolte manifestaţii iniţial paşnice pentru a protesta faţă de moartea unui afro-american de 46 de ani în mâinile poliţiştilor albi.

Într-o serie de mesaje pe Twitter, preşedintele american a felicitat, de asemenea, forţele de ordine pentru că au reuşit să preia controlul situaţiei, sâmbătă seară, la Minneapolis.

"Anarhiştii conduşi de Antifa, mai ales, au fost blocaţi rapid. Trebuia ca primarul să facă acest lucru din încă din prima seară şi nu ar mai fi existat nicio problemă", a scris el.

Donald Trump s-a referit la Jacob Frey, primarul democrat al acestui mare oraş din nordul ţării, de unde contestarea a pornit după arestarea şi uciderea lui George Floyd, imagini ale incidentului făcând înconjurul lumii.

Poliţistul alb, Derek Chauvin, care în aceste înregistrări poate fi văzut apăsând îndelung cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, a fost arestat vineri şi pus sub acuzare pentru "omor prin imprudenţă".

Procurorul general al SUA, William Barr, a informat într-un comunicat că poliţia federală, FBI, a primit misiunea de a-i identifica pe instigatorii la dezordine.

"Violenţa organizată şi condusă de Antifa şi alte grupuri similare (...) ţine de terorismul intern şi va fi tratată ca atare", a precizat el în comunicat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...