SUA: Donald Trump împlineşte 72 de ani, dar nu se anunţă evenimente publice pentru a marca momentul

SUA: Donald Trump împlineşte 72 de ani, dar nu se anunţă evenimente publice pentru a marca momentul

Preşedintele american, Donald Trump, care a fost cel mai vârstnic candidat la preşedinţie ajuns la Casa Albă, împlineşte joi 72 de ani. Casa Albă nu a precizat cum va marca şeful statului acest eveniment, dar pe agenda sa anunţată miercuri seara nu figurează evenimente publice, notează dpa.

Trump este al doilea cel mai vârstnic preşedinte al SUA, după Ronald Reagan, care a plecat de la Casa Albă la 77 de ani, în 1989, după două mandate. Dacă va avea şi el două mandate, Trump va deveni cel mai vârstnic preşedinte american, depăşindu-l pe Reagan cu câteva luni.

Un singur alt preşedinte a mai ocupat Casa Albă la mai mult de 70 de ani, Dwight Eisenhower, care a împlinit 70 de ani în octombrie 1960, cu câteva luni înainte de a preda postul.

Donald Trump a primit deja de luni un tort aniversar, în ziua dinaintea summitului cu liderul nord-coreean Kim Jong Un din Singapore. Premierul singaporez, Lee Hsien Loong, l-a surprins făcându-i cadou un tort decorat cu fructe proaspete şi cu o lumânare. Ministrul singaporez de externe, Vivian Balakrishnan, a transmis pe Twitter o fotografie cu Trump zâmbind deasupra tortului, cu mesajul: "Sărbătorind ziua de naştere, puţin mai devreme".

Având în vedere şi vârsta, sănătatea preşedintelui american - nu doar fizică, ci şi mintală - stârneşte interes în rândul americanilor. Înainte să fie ales, responsabili ai campaniei lui Trump au făcut publică o declaraţie a medicului său personal de atunci, Harold Bornstein, care a dat asigurări că dacă va fi ales, poate "afirma fără echivoc că Trump va fi persoana cu cea mai bună stare de sănătate aleasă vreodată la preşedinţia SUA", aminteşte AFP.

La începutul lui mai, Bornstein a declarat însă pentru CNN că Trump i-a "dictat integral" respectivul text şi a mai spus, într-o emisiune pe NBC, că în februarie 2017 trei apropiaţi ai magnatului au descins în cabinetul lui şi i-au luat toate dosarele despre noul lider de la Casa Albă. Respectiva "descindere" a avut loc la câteva zile după ce medicul dezvăluise pentru New York Times că Trump ia medicamente pentru creşterea părului.

În ianuarie a.c., Donald Trump a fost supus primului control medical de la instalarea sa la putere, în urma căruia medicul Casei Albe Ronny Jackson l-a declarat ca fiind într-o stare de sănătate "excelentă".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Și așa a aflat lumea despre o bază militară secretă a SUA din mijlocul Oceanului Indian

2 Primul semnal clar că războiul din Ucraina ar putea să o ia razna, dar și că Rusia ar trebui să se teamă din ce în ce mai mult...

3 „Erau innebunite după băieți”

4 E oficial! / Documentul-dovadă despre tripleta Coldea-Dumbravă-Trăilă cercetat de DNA! / Contractul prin care omul de afaceri Mihai Tufan, fost iubit al A…

5 Minte omul ăsta? / Tatăl lui Denis Drăguș, interviu sfâșietor despre cearta cu fiul său, după ce vedeta naționalei nu și-a invitat părinții la propria n…