SUA: Donald Trump, invitat să suțină un discurs în Congres la 28 februarie

SUA: Donald Trump, invitat să suțină un discurs în Congres la 28 februarie

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Paul Ryan, a anunțat marți că l-a invitat pe președintele republican Donald Trump să susțină un discurs în Congres la 28 februarie, transmite AFP.

Invitația este tradițională pentru președinții nou-instalați de la Ronald Reagan în 1981. Donald Trump va susține acest discurs în fața tuturor membrilor Camerei Reprezentanților și Senatului.

"Astăzi l-am invitat pe președintele Trump să se exprime în cadrul unei sesiuni comune a Congresului la 28 februarie", a declarat Paul Ryan în cadrul unei conferințe de presă la Capitoliu. "Va fi ocazia pentru cetățeni și reprezentanții lor să îl audă direct pe președinte cum își descrie viziunea și programul nostru comun. Este un program ambițios", a adăugat el.

Acest discurs de început de an ar putea lua alura unui discurs privind starea Uniunii, alocuțiune solemnă susținută în fiecare an de președinții americani în Congres și care servește ca ocazie de transmitere a priorităților administrației.

Pentru prima dată după 2006, Partidul Republican controlează atât cele două camere ale Congresului, cât și Casa Albă, deschizând calea pentru numeroase reforme conservatoare în diverse domenii, printre care cel fiscal și cel al sănătății.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

4 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...