SUA: Donald Trump l-a înlocuit pe crainicul care dă voce învestiturii prezidențiale din 1957

SUA: Donald Trump l-a înlocuit pe crainicul care dă voce învestiturii prezidențiale din 1957

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a renunțat, pentru ceremonia de învestitură, la serviciile crainicului Charles Brotman, care a pus vocea la momentul festiv al preluării mandatului prezidențial începând din anul 1957 și luni s-a declarat devastat de decizia magnatului, transmite EFE.

Sursa foto: www.buzzfeed.com

Brotman, 89 de ani, a prezentat toate paradele de învestitură prezidențială de când Dwight D. Eisenhower și-a preluat mandatul, pentru a doua oară, în 1957.

Donald Trump, care va depune jurământul ca al 45-lea președinte al SUA în data de 20 ianuarie, la Capitoliul din Washington, sediul Congresului, a rupt astfel o tradiție întinsă de-a lungul mandatelor a 11 președinți ai Statelor Unite.

"M-am uitat în mesajele mele de e-mail și atunci am avut șocul vieții mele", a declarat luni Brotman pentru CNN , referindu-se la mesajul primit de la echipa de tranziție a lui Trump, care-i comunica vestea proastă.

"M-am simțit ca și cum Mohamed Ali m-ar fi lovit în stomac", a subliniat veteranul crainic, vizibil îndurerat de decizia lui Trump.

În declarații pentru canalul local WJLA, Brotman s-a declarat în urmă cu câteva zile "devastat" și "distrus".

"Am făcut asta timp de 60 de ani", a declarat prezentatorul.

În locul său, Donald Trump l-a ales pe Steve Ray, un crainic de 58 de ani, care a lucrat pentru echipa de baseball Washington National și mai multe posturi de radio din Washington.

Ray l-a elogiat pe Brotman, ca pe o adevărată instituție, și a precizat că nu pretinde "să ocupe locul acestuia".

"Sunt doar tipul care vine în continuarea" longevivului crainic, a comentat acesta.

Echipa de tranziție a anunțat că Charles Brotman va fi onorat cu titlul de "crainic emerit", pe 20 ianuarie, un premiu de consolare care poate îl va ajuta să suporte mai ușor enorma decepție, conchide EFE.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...