SUA: Donald Trump, sănătate "excelentă" şi nicio problemă cognitivă, potrivit medicului Casei Albe

SUA: Donald Trump, sănătate "excelentă" şi nicio problemă cognitivă, potrivit medicului Casei Albe

Preşedintele american, Donald Trump, dispune de o sănătate "excelentă" şi nu are nicio problemă cognitivă, a precizat marţi medicul Casei Albe, Ronny Jackson, citat de EFE.

"Este în formă pentru a-şi exercita datoria (de preşedinte) pe timpul rămas din mandatul său şi inclusiv în celălalt mandat dacă ar fi ales" din nou în 2020, a asigurat Jackson, într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

Trump s-a supus vineri la prima vizită medicală anuală din mandatul său prezidenţial şi, deşi doctorul său nu prevăzuse şi o examinare a sănătăţii sale cognitive, acesta a decis să o realizeze la cererea preşedintelui.

"Nu există niciun semn al vreunei probleme cognitive", a subliniat medicul Ronny Jackson, potrivit AFP.

"Sănătatea preşedintelui - excelentă", a spus Jackson, cu precizarea că obiectivul pentru acest an este ca Trump, care cântăreşte 108,4 kg, să dea jos câteva kilograme.

Întrebat de jurnalişti cum evaluează starea de sănătate a preşedintelui american în raport cu media persoanelor de vârsta sa, medicul lui Trump a răspuns: "Pe baza testelor cardiace, este indiscutabil că e într-o categorie excelentă".

Foto: (c) Carolyn Kaster / AP

"El are multă energie, rezistenţă" a spus Ronny Jackson.

Chestionat asupra modului de viaţă al preşedintelui, medicul a subliniat că acesta nu doarme mult, "în medie 4 sau 5 ore pe noapte", dar a refuzat să se exprime asupra numărului de ore petrecute în faţa televizorului.

Întrebat asupra speranţei de viaţă a celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, medicul Casei Albe a răspuns cu o glumă: "Nu va trăi probabil până la 200 de ani...".

Totodată, Ronny Jackson, citat de dpa, a arătat că intenţionează să lucreze asupra unor modalităţi prin care să introducă exerciţii în programul preşedintelui, pentru a ajuta la scăderea nivelului colesterolului acestuia.

El a mai dezvăluit că Donald Trump nu urmează mereu indicaţiile doctorului, dar medicii Casei Albe găsesc căile prin care să intervină. "El este exact ca orice alt preşedinte pe care l-am tratat. Uneori trebuie să ajung la prima doamnă implicată", a mărturisit Jackson.

Preşedintele Statelor Unite nu are nicio obligaţie să se supună unui control medical, nici să prezinte public rezultatele, dar acest lucru a devenit o tradiţie. Donald Trump, cel mai în vârstă bărbat care a acces la preşedinţia SUA, urmează astfel exemplul predecesorilor săi.

În perioada campaniei electorale, medicul său personal, Harold Bornstein, a afirmat că este "cel mai sănătos individ ales vreodată la preşedinţie". AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…