SUA: Donald Trump va prezenta primul său buget la jumătatea lunii martie

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, va prezenta primul său buget "la jumătatea lui martie", un document care, în opinia sa, va reflecta dorința noii administrații de "a cheltui foarte, foarte prudent", transmite AFP.

Prezentarea bugetului federal, de aproape 4.000 de miliarde de dolari, este o ocazie pentru un președinte de a-și afișa prioritățile și a traduce pe hârtie unele dintre promisiunile sale de campanie.

"Finanțele țării noastre sunt într-o situație haotică, dar noi vom pune totul în ordine", a declarat Donald Trump în cursul unei reuniuni pentru pregătirea viitorului buget.

"Avem o muncă enormă de făcut în măsura în care datoria națională s-a dublat în cursul ultimilor opt ani", a continuat el, angajându-se "să facă mult mai mult cu mai puțin".

"Vom cere tuturor ministerelor și tuturor agențiilor să apere fiecare dolar al contribuabililor (...) Să punem capăt risipei", a mai spus Donald Trump, fără să intre în detalii.

Purtătorul său de cuvânt, Sean Spicer, a precizat la scurt timp că proiectul bugetului va fi prezentat "la jumătatea lui martie".

Potrivit datelor oferite de Congressional Budget Office (CBO), organism independent care evaluează regulat fondurile țării, datoria națională care reprezintă în momentul de față 77% din Produsul Intern Brut — aproape 20.000 miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel după Al Doilea Război Mondial — urmează să crească la 89% din PIB până în 2027.

Aceste date, care nu țin cont de programul lui Donald Trump, se explică prin majorarea inevitabilă a cheltuielilor pentru sănătate și pensii, în timp ce generația numeroasă a celor născuți în primii 20 de ani după Al Doilea Război Mondial părăsește piața muncii în ritm de 10.000 de persoane zilnic.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

2 Birchall îi dă masca jos lui Dăncilă! Noi dezvăluiri pe Facebook

3 ALERTĂ Gigel Știrbu (PNL): Locuitorii din județul Olt care primesc ajutoare sociale, amenințați că dacă nu vot…

4 Mafia PSD / Teodorovici nu a revendicat peste 84 milioane de euro, ca despăgubire a statului din Dosarul retroce…

5 CTP nu va mai apărea în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu de la Digi24

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou