SUA: Donald Trump va vizita 'în curând' Israelul (presă)

Candidatul republican la Casa Albă Donald Trump a anunțat că va efectua 'în curând' o vizită în Israel, potrivit unui interviu publicat miercuri într-un cotidian israelian, relatează AFP.

'Voi veni în curând', a declarat el fără a da alte detalii, potrivit cotidianului Israel Hayom, o publicație gratuită considerată ca apropiată premierului Benjamin Netanyahu. Donald Trump urma să se deplaseze în Israel la sfârșitul lunii decembrie, dar a decis în cele din urmă să-și amâne vizita care era prevăzută la câteva zile după scandalul provocat de propunerea miliardarului de a bloca intrarea musulmanilor în SUA.

'Am decis să amân călătoria în Israel și să-mi programez întâlnirea cu premierul Benjamin Netanyahu la o dată ulterioară, după ce voi deveni președintele SUA', a scris el pe contul de Twitter.

În interviul publicat de Israel Hayom, Donald Trump critică politica președintelui american Barack Obama, apreciind că 'amenințarea actuală împotriva Israelului este mai mare ca niciodată' din cauza 'politicii președintelui Obama față de Iran și a acordului privind dosarul nuclear iranian'. 'Cred că poporul israelian suferă mult din cauza lui Obama', a adăugat el.

Israelul este o etapă străină privilegiată pentru candidații la Casa Albă, deopotrivă pentru a îmbunătăți statutul lor diplomatic și pentru a aduce în atenția electoratului american sprijinul lor pentru aliatul israelian.

Donald Trump a câștigat marți primarele republicane din Virgina de Vest, un rezultat fără surpriză, după ce toți adversarii săi s-au retras din cursa alegerilor primare și este candidatul posibil al partidului pentru prezidențialele din noiembrie.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Ionuț Mareș, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Mare dreptate are omul ăsta!

5 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate