SUA: După 146 ani, celebrul circ Barnum se închide

SUA: După 146 ani, celebrul circ Barnum se închide

Celebrul circ Barnum, deschis în Statele Unite în 1871, și-a anunțat închiderea în luna mai, după 146 de ani de spectacole, informează AFP, menționând că decizia a fost salutată de către activiștii pentru drepturile animalelor.

Reprezentanții circului, a cărui denumire oficială este Ringling Bros. and Barnum and Bailey Circus, au precizat într-un comunicat că Barnum nu mai poate supraviețui din punct de vedere financiar, în urma creșterii costurilor și a scăderii vânzărilor de bilete, în special după ce activiștii pentru drepturile animalelor au forțat circul să scoată elefanții din spectacolele sale.

De cealaltă parte, cunoscuta organizație pentru drepturile animalelor PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) a salutat închiderea circului, precizând că aceasta reprezintă un exemplu pentru "marile circuri care fac în continuare animalele să sufere", dar și "un semn că timpurile se schimbă".
Turneul din 2017 va avea 30 de spectacole în SUA până în luna mai, ultimele reprezentații urmând să aibă loc pe 7 mai la Rhode Island și pe 21 mai la Uniondale, în apropiere de New York.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?