SUA: Echipa de campanie a lui Trump, acuzată că a trimis email-uri pentru strângere de fonduri din străinătate

SUA: Echipa de campanie a lui Trump, acuzată că a trimis email-uri pentru strângere de fonduri din străinătate

Două grupuri de reformă a alegerilor din SUA au înaintat plângeri împotriva presupusului candidat republican la Casa Albă, Donald Trump, pentru că ar fi încălcat legislația electorală încercând să strângă fonduri de la politicieni străini, relatează DPA.

Cele două asociații civice, Democracy 21 și Campaign Legal Center (CLC), au depus împreună o plângere la Comisia Electorală Federală, susținând că echipa de campanie a lui Trump a trimis solicitări pentru strângerea de fonduri către mai multe adrese de email din străinătate.

În plângere se arată că un email de strângere de fonduri pentru Donald Trump a fost trimis câtorva zeci de politicieni proeminenți din Islanda, Australia și Marea Britanie.

Legislația din SUA interzice ca un străin să facă orice donație sau să ofere orice contribuție în alegerile din SUA sau către comitetul vreunui partid politic. Este de asemenea ilegal ca un candidat să solicite sau să accepte donații de la cetățeni străini.

"Donald Trump ar fi trebuie să știe mai bine", a spus Paul Ryan, director executiv adjunct al CLC. "Este simplu de înțeles că este împotriva legii să trimiți email-uri pentru strângere de fonduri către membri ai unui guvern străin pe adresele lor oficiale de email și, totuși, exact asta a făcut Trump în mod repetat", a adăugat el.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut