SUA: Există o ''posibilitate reală'' ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia

SUA: Există o ''posibilitate reală'' ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia

Statele Unite consideră că există o "posibilitate reală" ca regimul nord-coreean să efectueze "o altă lansare de rachetă" sau "un test nuclear" în timpul turneului preşedintelui Joe Biden în Asia, conform declaraţiei făcute miercuri de un consilier al Casei Albe, informează AFP.

În ajunul plecării preşedintelui american într-un turneu diplomatic mult aşteptat în regiune,"suntem pregătiţi pentru toate eventualităţile, inclusiv pentru o astfel de provocare în timp ce ne aflăm în Coreea de Sud sau Japonia", a declarat Jake Sullivan, consilier pentru securitate naţională.

"Ne coordonăm îndeaproape cu aliaţii noştri din Coreea de Sud şi Japonia", a adăugat el, indicând că a menţionat acest risc în cadrul discuţiei avute miercuri cu omologul său chinez, Yang Jiechi.

"Suntem, evident, pregătiţi să ne adaptăm poziţia militară, dacă este necesar, pentru a garanta că asigurăm apărarea şi descurajarea pentru aliaţii noştri din regiune", a asigurat consilierul preşedintelui Biden.

Sub impactul sancţiunilor internaţionale, Coreea de Nord a intensificat dramatic testarea rachetelor în acest an, ignorând în acelaşi timp propunerile de negociere ale SUA.

Regimul liderului nord-coreean Kim Jong Un a încetat să efectueze teste cu rachete balistice intercontinentale şi teste nucleare din 2017. Acest moratoriu a fost deja încălcat parţial la sfârşitul lunii martie prin testarea unei rachete intercontinentale.

Regimul de la Phenian a testat arme nucleare de şase ori între 2006 şi 2017. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante