SUA: FBI avertizează șoferii asupra riscurilor atacurilor cibernetice la adresa mașinilor moderne

Biroul Federal de Investigații al SUA (FBI) și Administrația națională pentru siguranța traficului din SUA atrag atenția conducătorilor de autovehicule asupra riscurilor de producere a unor atacuri cibernetice la adresa sistemului de operare al mașinii, conform BBC News și arstechnica.com. Într-un mesaj de informare pentru public, cele două autorități atenționează șoferii să aibă grijă asupra amenințărilor cibernetice care ar putea viza autovehiculele moderne ce beneficiază de noile tehnologii informatice.

Anul trecut, grupul Fiat Chrysler a rechemat în centrele de mentenanță 1,4 milioane de autovehicule după ce un grup de cercetători în securitate cibernetică au demonstrat, pentru revista Wired, cum poate fi preluat controlul asupra sistemului de operare al unui autoturism Jeep, inclusiv asupra volanului și a sistemului de frânare.

''Autovehiculele moderne beneficiază de tehnologii noi pentru a spori măsurile de siguranță în trafic, îmbunătățirea consumului și un comfort sporit'', se precizează în buletinul transmis de FBI pentru publicul larg. În același document, posesorilor de autoturisme le sunt oferite câteva sfaturi pentru a reduce riscul unor eventuale atacuri cibernetice: ''să mențină sistemul de operare actualizat la zi, să urmărească atenționările transmise de producătorul auto privind eventualele rechemări la centrele de reparații, să aibă grijă atunci când fac modificări la programul informatic de operare al mașinii și să știe permanent care sunt persoanele care au acces fizic la autoturismele lor''.

Producătorii General Motors și BMW au distribuit actualizări ale programelor care operează calculatorul central al unor modele ale autovehiculelor lor pentru a reduce riscul producerii unor atacuri cibernetice, conform arstechnica.com. Peste 2,2 milioane de modele BMW aveau o vulnerabilitate informatică prin care hackerii puteau debloca sistemul de închidere centralizată al mașinii și să pătrundă în autoturism. În cazul autovehiculului Chevrolet Volt, cei de la General Motors au distribuit o actualizare prin intermediul aplicației mobile proprii pentru a elimina astfel posibilitatea ca hackerii să deblocheze ușile mașinii și să pornească de la distanță motorul mașinii, scrie arstechnica.com.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Digi24 / Propunerile controversate de pe lista lui Orban. Cum arată ultima variantă a Guvernului

2 Bursa zvonurilor / Care sunt miniștrii care ar putea face parte din Guvernul Orban. Sighiartău, dat la o parte

3 Din sânge de hoț! / Compania germană Schweinemast Brader a cerut insolvența fermei Salcia după ce băiatul lui Dr…

4 Orban spune că Ioan Cupșa poate fi ministrul Justiției. Este singurul liberal care a votat legea recursului co…

5 BREAKING / Meleșcanu ar putea fi demis de la șefia Senatului prin decizie a CCR! Judecătorul raportor, Daniel Mo…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze