SUA: Femeia de afaceri Jamie McCourt, numită de Trump ambasadoare în Franța

SUA: Femeia de afaceri Jamie McCourt, numită de Trump ambasadoare în Franța

Președintele american Donald Trump a numit-o miercuri pe femeia de afaceri californiană Jamie McCourt în postul de ambasadoare a SUA în Franța, a indicat Casa Albă într-un comunicat citat de AFP.

Jamie McCourt, 63 de ani, este prezentată pe site-ul companiei sale drept o "întreprinzătoare, dezvoltatoare de proiect imobiliar".

Până la divorțul său în 2011, ea era coproprietară a unui mare club de baseball din Los Angeles, Dodgers, împreună cu fostul său soț, Frank McCourt — care este în prezent proprietar al clubului Olympique din Marsilia.

Cu sediul la Los Angeles, Jamie McCourt deține o diplomă de la Sorbona și a locuit și studiat în Aix-en-Provence, potrivit aceluiași site, care o califică de asemenea drept "amatoare de vin și gastronomie". Ea deține vii în Napa Valley din California.

În timpul campaniei prezidențiale, ea și-a afișat foarte devreme sprijinul în plan economic față de Donald Trump și a donat peste 400.000 de dolari fondului "Trump Victory", potrivit Los Angeles Times.

Jamie McCourt fusese desemnată inițial să fie ambasadoare a SUA în Belgia, dar Casa Albă a retras această nominalizare pentru a-i atribui miercuri postul de ambasadoare la Paris.

Numirea sa mai trebuie aprobată de Senat, unde republicanii dispun de o majoritate strânsă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Informații certe

3 Așa o fi?

4 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…

5 „Sunt foarte mulți idioți, eu i-aș aresta. Din cauza lor am ajuns să moară pe zi în România câți mor în toată …