SUA: Focar de hepatită A, soldat cu 20 de morți, în sudul Californiei

SUA: Focar de hepatită A, soldat cu 20 de morți, în sudul Californiei

Un focar de hepatită A identificat în comitatul San Diego din sudul Californiei s-a soldat până în prezent cu moartea a 20 de persoane, a anunțat marți departamentul local pentru sănătate, citat de DPA.

În plus față de aceste decese, în zonă au fost semnalate 536 de cazuri de hepatită A, potrivit ultimelor date ale departamentului, care a adăugat că majoritatea cazurilor au fost înregistrate în rândul persoanelor fără adăpost și al consumatorilor de droguri.

De la izbucnirea focarului, în noiembrie anul trecut, mai mult de 90.700 de persoane au fost vaccinate, iar responsabilii din domeniul sănătății au oferit peste 8.000 de kit-uri de igienă, care conțin dezinfectant pentru mâini, șervețele umede și apă îmbuteliată.

Focarul s-a răspândit de la om la om și prin contact cu "medii contaminate cu fecale", a indicat departamentul menționat.

Hepatita A este o boală contagioasă cauzată de infecția ficatului cu virusul hepatic A, unul dintre cele 5 tipuri principale de virusuri responsabile pentru hepatitele virale. Acesta se transmite în principal prin contact personal și prin alimente și apă contaminate.

Persoanele care au contractat hepatita A au șanse bune recuperare, spre deosebire de cele infectate cu hepatita B sau C care pot dezvolta o infecție cronică care poate duce la ciroză hepatică și cancer.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei tinere au restituit o borsetă cu 13.000 de euro pierdută de un şofer după ce poliţiştii au făcut publice …

2 ULTIMA ORĂ Este oficial, Facultatea de Drept a Universității București va exmatricula 45 de studenți din anul …

3 Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

4 Teodorovici, care a fost partea ta? / Cum ajung banii de la UE în buzunarele baronilor PSD / Azi, miliardul de eur…

5 Valentina Pelinel, transformare radicală la 40 de ani