SUA: Fostul avocat al lui Trump, suspectat de fraude de 20 milioane de dolari (media)

SUA: Fostul avocat al lui Trump, suspectat de fraude de 20 milioane de dolari (media)

Justiţia americană investighează dacă Michael Cohen, avocatul personal al preşedintelui Donald Trump, a comis fraude bancare şi fiscale care se ridică la 20 milioane de dolari în cadrul unor împrumuturi obţinute de o societate familială, a relatat New York Times, citat luni de France Presse.

Anchetatorii încearcă de asemenea să determine dacă Cohen a încălcat legea asupra finanţării campaniilor electorale sau alte legi când a cumpărat tăcerea unor femei care pretindeau că au avut relaţii cu Donald Trump, potrivit acestui articol publicat duminică noapte.

Procurorii ar putea lansa acuzaţiile până la sfârşitul lunii, potrivit ziarului, care citează două persoane apropiate dosarului.

O condamnare pentru fraudă fiscală sau bancară ar putea conduce la lungi pedepse de închisoare, ceea ce ar spori presiunea asupra lui Michael Cohen pentru a coopera cu procurorii.

Avocatul a afişat de mult timp o loialitate statornică faţă de Donald Trump până de curând, când a început să se distanţeze de el.

Michael Cohen a recunoscut că a plătit 130.000 de dolari actriţei porno Stormy Daniels pentru a-i cumpăra tăcerea în legătură cu o relaţie sexuală pe care a avut-o cu Donald Trump în 2006. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...