SUA: Fostul senator Joe Lieberman renunță la posibila nominalizare ca director al FBI, invocând un conflict de interese

SUA: Fostul senator Joe Lieberman renunță la posibila nominalizare ca director al FBI, invocând un conflict de interese

Fostul senator american și candidat democrat la funcția de vicepreședinte, Joe Lieberman, a anunțat joi că renunță la posibila sa nominalizare ca director al Biroului Federal de Investigații (FBI), invocând un potențial conflict de interese având în vedere decizia președintelui Donald Trump de a angaja un avocat de la firma la care lucrează, transmite Reuters și DPA.

Joe Lieberman lucrează la o firma de avocatură din New York condusă de Marc Kasowitz, care a fost angajat de Donald Trump pentru a-l reprezenta în anchetele deschise de Departamentul de Justiție și de Congres în legătură cu posibilele legături între echipa sa de campanie și Rusia.

'Prin alegerea lui Marc Kasowitz pentru a vă reprezenta în diferitele investigații care au început, consider că ar fi cel mai bine să evit orice ar putea părea un conflict de interese', a declarat Lieberman în scrisoarea trimisă lui Trump și publicată în presa americană.

'Simplul fapt că am fost luat în considerare pentru acest post a fost o mare onoare în virtutea respectului enorm pe care îl port bărbaților și femeilor din FBI și muncii cruciale și curajoase pe care ei o fac pentru a-i apăra pe americani de infractori și teroriști și pentru protejarea valorilor noastre majore', a mai scris Lieberman.

Joe Lieberman a fost candidat din partea democraților la funcția de vicepreședinte în anul 2000, fiind ulterior reales în Senat ca independent.

Considerat un moderat cu legături cu membri ai ambelor partide din Congres, Lieberman a fost procuror general al statului Connecticut între 1983-1989, după care a fost ales senator între 1989-2013.

Trump a declarat săptămâna trecută că era 'foarte aproape' de a nominaliza o persoană pentru înlocuirea lui James Comey la conducerea FBI, indicându-l pe Joe Lieberman drept 'principal candidat'.

CNN, citând un înalt oficial al administrației, sub protecția anonimatului, a relatat miercuri că președintele Trump vrea să reia demersul de căutare a unui nou director al FBI după ce a intervievat un număr de candidați, printre care și Lieberman.

Tot CNN a informat joi, citând surse neprecizate, că pentru acest post este avut în vedere John Pistole, ex-director adjunct al FBI și fost șef al Administrației pentru Securitatea Transporturilor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

2 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie