SUA: GAFA au ''prea multă putere'' (preşedintele comisiei parlamentare)

SUA: GAFA au ''prea multă putere'' (preşedintele comisiei parlamentare)

Cei patru giganţi americani ai internetului - Google, Apple, Facebook şi Amazon (GAFA) - ''au prea multă putere'', a afirmat miercuri democratul David Cicilline, care prezidează audierea excepţională a directorilor acestor companii suspectate de posibile practici anticoncurenţiale, relatează AFP.

Menţionând cifre uluitoare care demonstrează puterea acestor giganţi, David Cicilline a subliniat necesitatea de a ancheta practicile lor mai mult ca oricând, deoarece ''ar trebui să iasă din pandemia de COVID -19 mai puternice decât înainte''.

La rândul său, republicanul Jim Sensenbrenner a subliniat că ''a fi mare nu este rău în sine. Este chiar contrariul în America, ar trebui să fiţi recompensaţi pentru succesul dumneavoastră'', înainte de a începe ceea ce ar putea deveni obiectul principal al acestei audieri pentru partidul său: reţelele sociale sunt părtinitoare şi cenzurează vocile conservatoare?

Donald Trump este convins de acest lucru, chiar dacă portavocea sa preferată este Twitter, unde are 84 de milioane de abonaţi.

Jim Jordan, unul dintre aliaţii apropiaţi ai preşedintelui Trump, a atacat şi el această problemă, menţionând exemple de tentative, în opinia lui, de a-i reduce la tăcere pe republicani pe social media. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro