SUA: Gary Johnson devine candidatul libertarienilor la prezidențiale

SUA: Gary Johnson devine candidatul libertarienilor la prezidențiale

Partidul Libertarian din Statele Unite l-a desemnat oficial duminică pe fostul guvernator de New Mexico Gary Johnson candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie. "Eu spun adevărul, nu sunt un mincinos", a declarat Johnson, imediat după ce a fost ales la convenția acestei mici formațiuni politice la Orlando în Florida, notează AFP.

Johnson se bazează pe dezamăgirea alegătorilor față de politicienii "clasici" pentru a atrage voturi.

El ar trebui să se confrunte cu Donald Trump, care a obținut deja majoritatea necesară de delegați pentru învestitura republicană, și Hillary Clinton, care pare a fi asigurată că va câștiga cursa internă la democrați.

Fostul guvernator de New Mexico a candidat deja pentru libertarieni în 2012, obținând doar 1% din voturi. Cu toate acestea, sondajele recente îl creditează cu 10% din voturi în cursa contra lui Trump și Clinton.

În acest an, Johnson contează pe haosul posibil provocat de victoria lui Donald Trump în alegerile primare republicane și problemele de imagine ale lui Hillary Clinton pentru a-și depăși scorul de acum patru ani, mai notează France Presse.

În Statele Unite, curentul libertarian, în favoarea libertăților individuale și reducerii rolului statului în economie, este mic dar dinamic.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Așa îl cheamă” / Oana Zăvoranu a făcut public adevăratul nume al lui Luis Lazarus

2 Așa o fi?

3 TOP 50 cei mai bine plătiți sinecuriști ai României!

4 „Când am văzut-o pe Nicoleta Luciu goală am avut un șoc”

5 Zvon...