SUA: Guvernatorul Floridei mobilizează Garda Naţională pentru a face faţă ameninţărilor de violenţă

SUA: Guvernatorul Floridei mobilizează Garda Naţională pentru a face faţă ameninţărilor de violenţă

Guvernatorul statului Florida a ordonat vineri mobilizarea Gărzii Naţionale pentru a face faţă ameninţărilor de violenţă, la o săptămână după asaltul asupra Capitoliului de către susţinători ai preşedintelui Trump, informează AFP.

Ordinul executiv al guvernatorului republican Ron DeSantis va rămâne în vigoare până pe 24 ianuarie şi prevede ca membrii Gărzii Naţionale să vină în ajutorul forţelor de ordine locale şi federale în cazul unor situaţii dificile.

 

 

Foto: (c) Stefani Reynolds POOL/EPA

 


Autorităţile sunt sub o presiune crescută cu doar câteva zile înainte ca preşedintele ales Joe Biden să depună jurământul pe 20 ianuarie. Ceremonia de inaugurare va avea loc cu asigurarea desfăşurării unui dispozitiv de securitate sporit după pătrunderea violentă a susţinătorilor preşedintelui Donald Trump în Congres pe 6 ianuarie, acţiune soldată cu moartea a cinci persoane.

În Florida, justiţia federală a procedat vineri la arestarea unui bărbat care a făcut apel ca oamenii să pună mâna pe arme împotriva protestatarilor pro-Trump.

Daniel Baker, un locuitor din Tallahassee, capitala Floridei, a fost arestat pentru că a făcut apel la confruntarea protestatarilor care este posibil să se adune duminică în faţa sediului executivului din Florida, conform unui comunicat al Departamentului de Justiţie.

 

 

Foto: (c) WSVN-TV POOL/facebook

"Extremiştii orientaţi spre violenţi, care provin din orice parte a spectrului politic şi social, trebuie opriţi şi vor fi opriţi", a declarat Lawrence Keefe, procuror federal pentru districtul de nord al Floridei.

"Nu vom precupeţi niciun efort pentru a detecta, descuraja şi împiedica pe oricine intenţionează să incite sau să comită violenţe", a adăugat el.

Bărbatul arestat este un fost soldat al armatei americane care şi-a exprimat pe reţelele de socializare intenţia de a perturba violent protestele care vor avea loc înainte de învestirea de miercuri a preşedintelui ales Joe Biden.

Procurorii responsabili de caz au afirmat că Daniel Baker recruta activ şi a difuzat înregistrări video în care apărea cu mai multe arme. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

4 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!