SUA: Guvernatorul Virginiei a semnat legalizarea posesiei de marijuana de la 1 iulie

SUA: Guvernatorul Virginiei a semnat legalizarea posesiei de marijuana de la 1 iulie

Guvernatorul statului american Virginia, Ralph Northam, a semnat miercuri legea de legalizare a posesiei de marijuana în cantitate mică, acest stat devenind primul din sudul SUA care autorizează consumul recreativ al acestui drog, transmite Reuters.

Într-o încercare de a combate disparităţile rasiale în ce priveşte inculparea infracţiunilor legate de marijuana, Virginia a grăbit calendarul de adoptare a legii, ce va intra în vigoare la 1 iulie, în loc să aştepte până în 2024.

'Peste 72 de zile, Virginia nu îi va mai sancţiona pe adulţii care posedă cantităţi mici de marijuana', a declarat guvernatorul la ceremonia de semnare a legii.

Northam s-a referit la un raport al unei comisii legislative potrivit căruia locuitorii afro-americani au un risc de peste trei ori să fie arestaţi pentru deţinere de cantităţi mici de marijuana.

'Mergem înainte pe un drum care promovează echitatea, le oferă un cazier curat celor cu condamnări anterioare şi reinvesteşte în comunităţi afectate de supraincriminare', a scris el pe Twitter.

Legea, semnată la o zi după aşa-numita zi neoficială a marijuanei, 20 aprilie (cunoscută şi ca 4/20), autorizează persoanele care au împlinit 21 de ani să deţină o cantitate maximă de o uncie (28,4 grame) de marijuana.

Locuitorii din Virginia pot cultiva acasă până la patru plante de canabis pentru consum propriu.

Autorizaţiile pentru a produce şi vinde marijuana nu vor fi acordate însă mai devreme de 1 iulie 2024.

Luni, Camera Reprezentanţilor a Congresului american a adoptat o lege care permite băncilor să ofere servicii financiare companiilor ce comercializează canabis în state în care aceasta este legală, o etapă spre eliminarea a ceea ce analiştii numesc o barieră în calea dezvoltării unei industrii naţionale în domeniu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

5 ULTIMA ORĂ / Rusia ar ajunge până la granița cu România! / Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin de…