SUA: Guvernatorul Virginiei de Vest își anunță, în prezența lui Trump, trecerea de la democrați la republicani

Jim Justice, guvernatorul democrat al statului american Virginia de Vest, a anunțat joi, în timpul unui miting la care a participat și președintele Donald Trump, că va trece la Partidul Republican, transmit DPA, Xinhua și EFE.

'Democrații s-au îndepărtat de mine', a afirmat Justice, în timpul evenimentului desfășurat la Huntington, Virginia de Vest. 'Astăzi, acum, vă spun, după multe rugăciuni și multă gândire, astăzi vă spun vouă, ca locuitori ai Virginiei de Vest, că nu vă mai pot ajuta ca guvernator democrat. Așa încât mâine mă voi înscrie ca republican', a declarat Justice.

Jim Justice, om de afaceri în domeniile agricol și minier, singurul miliardar din statul Virginia de Vest, a fost ales în funcție în noiembrie anul trecut. El a decis să candideze ca democrat, după ce fusese curtat de ambele partide, câștigând cu 49% din voturi.

Prin decizia lui Justice de a trece de cealaltă parte a baricadei politice, republicanii își măresc la 34-15 avantajul față de democrați în ce privește numărul de guvernatori în funcție.

Donald Trump a obținut anul trecut o victorie zdrobitoare în Virginia de Vest, fost fief democrat, împotriva contracandidatei sale Hillary Clinton, cu scorul de 68%-42%, promițând să revigoreze industria minieră, mult timp coloana vertebrală a economiei acestui stat rural din estul țării.

'Mi-am ținut această promisiune', a declarat Trump la mitingul de joi din Huntington. 'Ca președinte, îi punem din nou la lucru pe minerii noștri. Am pus capăt războiului asupra cărbunelui nostru frumos, curat (...) Exporturile americane de cărbune au crescut deja cu peste 60 de procente', a adăugat el.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut