SUA: Guvernul a început plata despăgubirilor pentru victimele lui Bernie Madoff

SUA: Guvernul a început plata despăgubirilor pentru victimele lui Bernie Madoff

Departamentul de Justiție al SUA a început joi distribuirea despăgubirilor, dintr-un fond creat din bunuri confiscate, către victimele lui Bernie Madoff, fostul șef al Nasdaq, devenit autorul celei mai mari fraude din istorie, transmite vineri DPA.

Primii bani, aproximativ 772,5 milioane de dolari, vor fi trimiși celor 24.631 de păgubiți ai schemei Ponzi prin care Madoff a fraudat timp de decenii investitorii cu miliarde de dolari.

Bernie Madoff a fost condamnat în 2009 la 150 de ani de închisoare pentru schema sa Ponzi de 65 miliarde de dolari.

Sistemul s-a prăbușit în momentul în care investitorii au început să-și retragă fondurile în timpul crizei de pe Wall Street din octombrie 2008. Schema a costat multe familii economiile pentru pensii și a afectat, de asemenea, organizații caritabile, universități și celebrități din multe țări.

Fondul îi va despăgubi în final cu 4 miliarde de dolari pe cei afectați, suma fiind cea mai mare distribuită vreodată din fonduri confiscate de Departamentul de Justiție.

Mai mult de jumătate din bani, adică 2,2 miliarde de dolari, vor proveni din averea lui Jeffry Picower, un investitor decedat, 1,7 miliarde dintr-un acord cu JPMorgan Chase Bank, iar restul din sume confiscate de la un alt investitor, Carl Shapiro, de la membri ai familiei Madoff și de la alți complici, a comunicat Departamentul de Justiție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante