SUA îi cer Chinei ''să acționeze'' împotriva Coreii de Nord

SUA îi cer Chinei ''să acționeze'' împotriva Coreii de Nord

Statele Unite ale Americii (SUA) intenționează ''să pună presiune'' pe China pentru a ''acționa'' împotriva cursei înarmării nucleare a Coreii de Nord, a declarat duminică ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, cu câteva ore înainte de vizita președintelui chinez, Xi Jinping, relatează AFP.

''Singura țară care poate stopa Coreea de Nord este China și ei o știu (...) Ei trebuie să acționeze și noi vom continua să punem presiune pe China pentru a acționa'', a afirmat Nikki Haley într-o declarație difuzată duminică de canalul de televiziune ABC.

Președintele Xi Jinping este așteptat joia viitoare în Florida pentru o întâlnire cu Donald Trump la reședința sa privată din Mar-a-Lago. Aceasta va fi prima întâlnire dintre cei doi lideri, pe fondul crizei nucleare cu Coreea de Nord.

Trump declara joia trecută pe contul său de Twitter că întâlnirea va fi ''foarte dificilă'', din cauza îndeosebi a diferendelor comerciale dintre cele două mari puteri ale lumii.

Dar ''conversația cea mai importantă va fi cum vom putea să gestionăm neproliferarea nucleară a Coreii de Nord'', a estimat Nikki Halley, lăsând să se întrevadă o întâlnire tete-a-tete tensionată între cei doi lideri în legătură cu dosarul nord-coreean.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro