SUA: Imigranții clandestini delincvenți, vizați cu prioritate de expulzări (Casa Albă)

SUA: Imigranții clandestini delincvenți, vizați cu prioritate de expulzări (Casa Albă)

Casa Albă a reafirmat luni că imigranții fără acte de identitate având un cazier judiciar vor fi primii vizați de expulzările promise noul președinte american, Donald Trump, relatează AFP.

"Cei care pot face rău ori au făcut deja și au cazier judiciar sunt cei asupra cărora ne vom concentra", a declarat noul purtător de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer (foto), în cursul unei conferințe de presă.

"Există o serie întreagă de indivizi pe care trebuie să îi identificăm, cei care au depășit durata vizei lor, care au comis un delict", a adăugat el. "Deocamdată, dorim să ne concentrăm asupra celor care au făcut rău țării noastre", a mai spus Sean Spicer.

În timpul campaniei electorale, republicanul Donald Trump a promis la un moment dat să îi expulzeze pe cei aproximativ 11 milioane de imigranți în neregulă, atacându-i în special pe latino-americani. Ulterior, el a dat asigurări că vor fi expulzați cu prioritate imigranții clandestini delincvenți, între "două și trei milioane de persoane.

Asociațiile de apărare a imigranților se tem că noul președinte va ataca programul "DACA", pus în practică de Barack Obama în 2012 și care permis unui număr de peste 750.000 de imigranți clandestini intrați în SUA când erau minori să obțină permis de ședere și de muncă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...