SUA: Încă un afro-american neînarmat a fost împușcat de poliție

SUA: Încă un afro-american neînarmat a fost împușcat de poliție

Justiția americană a deschis marți o anchetă după ce un afro-american neînarmat a fost împușcat de o polițistă în Oklahoma (sud), un act care ilustrează din nou problema abuzului forțelor de ordine în relația cu persoanele de culoare, transmite AFP.

Scena, care a avut loc vineri pe o șosea din Oklahoma, a fost filmată din două unghiuri diferite de camere video aflate într-un elicopter și, respectiv, o mașină a poliției.

Pe înregistrările video se poate vedea cum un bărbat, Terence Crutcher, cu armele polițiștilor îndreptate asupra lui merge spre mașina sa ținând mâinile ridicate.

Terence Crutcher, despre care un polițist aflat în elicopter spune că este un "tip rău", pare să își apropie mâinile de mașina sa în timp ce este încercuit de agenți. Imediat, este împușcat mortal și se prăbușește la sol.

Aceste înregistrări video sunt "foarte tulburătoare", a declarat într-o conferință de presă Chuck Jordan, șeful poliției din Tulsa, al doilea oraș ca mărime din Oklahoma — stat situat la nord de Texas. El a precizat că nu a fost găsit nicio armă asupra lui Terence Crutcher și nici în mașina acestuia.

"Tipul ăsta mare și rău era fratele meu geamăn. Tipul ăsta mare și rău era un tată. Tipul ăsta mare și rău era un fiu", a subliniat sora victimei, Tiffany Crutcher, în vârstă tot de 40 de ani.

"Tipul ăsta mare și rău era înscris la universitatea tehnică din Tulsa pentru a ne face mândri, tipul ăsta mare și rău îl iubea pe Dumnezeu, tipul ăsta mare și rău cânta în fiecare săptămână la biserică, cu toate defectele sale", a adăugat ea într-o declarație acordată presei.

Polițista care l-a împușcat pe Terence Crutcher, Betty Shelby, a fost suspendată din funcție. Investigațiile în acest caz sunt în prezent sub responsabilitatea autorităților federale de la Washington.

"Încă un afro-american neînarmat omorât într-o intervenție a poliției. Ar trebui să fie inadmisibil. Avem atât de mult de muncit", a reacționat marți pe Twitter candidata democrată la prezidențiale, Hillary Clinton.

Decesul lui Terence Crutcher vine să se adauge mai multor cazuri similare de brutalități comise de poliție în ultimii doi ani asupra unor afro-americani neînarmați.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...