SUA îndeamnă China să pună capăt presiunii pe care o exercită asupra Taiwanului

SUA îndeamnă China să pună capăt presiunii pe care o exercită asupra Taiwanului

Departamentul de Stat al SUA a cerut sâmbătă Chinei să nu mai exercite presiuni asupra Taiwanului, după ce ministerul apărării de la Taipei a anunţat că mai multe aeronave chineze au pătruns în cursul aceleiaşi zile în partea sud-vestică a zonei sale de identificare a apărării aeriene, informează Reuters.

'Îndemnăm Beijingul să înceteze presiunea sa militară, diplomatică şi economică asupra Taiwanului şi să se angajeze, în schimb, într-un dialog semnificativ cu reprezentanţii aleşi în mod democratic din Taiwan', a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Opt bombardiere şi patru avioane de vânătoare au pătruns în partea de sud-vest a zonei de identificare a apărării aeriene a insulei, iar forţele aeriene taiwaneze au desfăşurat rachete pentru a 'monitoriza' această incursiune, conform informaţiilor furnizate de ministerul apărării din Taiwan.

China, care pretinde că Taiwanul este un teritoriu ce îi aparţine, a efectuat zboruri aproape zilnice în ultimele luni deasupra apelor dintre partea de sud a Taiwanului şi Insulele Pratas din Marea Chinei de Sud, controlate de Taiwan. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”