SUA: Ingerinţa Rusiei ameninţă alegerile la jumătatea mandatului prezidenţial din 2018, avertizează şeful comunităţii de informaţii

SUA: Ingerinţa Rusiei ameninţă alegerile la jumătatea mandatului prezidenţial din 2018, avertizează şeful comunităţii de informaţii

Ingerinţa Rusiei în politica americană continuă şi ameninţă alegerile la jumătatea mandatului prezidenţial programate în luna noiembrie, a declarat marţi Dan Coats, directorul comunităţii naţionale de informaţii americane, în cadrul unei audieri în Senat, relatează AFP.

'În întreaga comunitate (a serviciilor de informaţii), nu am observat nicio dovadă a unei schimbări semnificative', a afirmat Dan Coats.

Principalele agenţii de informaţii americane au denunţat în 2016 încercările Rusiei de a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA.

Totodată, Dan Coats a afirmat că este de aşteptat ca Rusia, precum şi alte entităţi străine, să continue să lanseze atacuri cibernetice în alegerile din SUA şi din Europa, relatează Reuters.

'Atacurile cibernetice persistente şi perturbatoare vor continua împotriva Statelor Unite şi a aliaţilor noştri europeni, folosind alegerile drept oportunităţi pentru a submina democraţia', a afirmat Coats în cadrul audierii anuale în Comisia de Informaţii a Senatului american cu privire la ameninţările la nivel mondial.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?