SUA instituie sancţiuni împotriva procuroarei şefe a Curţii Penale Internaţionale

SUA instituie sancţiuni împotriva procuroarei şefe a Curţii Penale Internaţionale

SUA au anunţat miercuri instituirea de sancţiuni împotriva procuroarei şefe a Curţii Penale Internaţionale (CPI), Fatou Bensouda, din cauza investigării unor cetăţeni americani, relatează AFP şi dpa.

"Orice individ sau entitate care va continua să o sprijine material" pe procuroarea şefă a CPI "se expune de asemenea la sancţiuni", a declarat şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe lista sancţiunilor a fost introdus şi Phakiso Mochochoko, şeful diviziei jurisdicţie a CPI.

În acest an, administraţia Trump a impus sancţiuni economice împotriva unor angajaţi ai CPI implicaţi în investigarea trupelor SUA pentru potenţiale crime de război în Afganistan.

CPI a fost înfiinţată în 2002 de comunitatea internaţională - fără ca SUA să adere - pentru a judeca crime de război, genocid şi crime împotriva umanităţii în zone în care autorii nu ar fi altfel traşi la răspundere.

Pompeo a spus că întrucât SUA nu au aderat la CPI investigaţia este "ilegitimă".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...