SUA își avertizează cetățenii aflați în Turcia în legătură cu amenințări teroriste ''credibile''

SUA își avertizează cetățenii aflați în Turcia în legătură cu amenințări teroriste ''credibile''

Statele Unite ale Americii și-au avertizat marți cetățenii aflați în Turcia în legătură cu amenințări teroriste ''credibile'' în zonele turistice de pe teritoriul turc, relatează agenția Reuters.

"Guvernul american primește în continuare indicii credibile potrivit cărora grupări teroriste încearcă să profite pentru a ataca destinații turistice populare în Turcia'', a afirmat Ambasada SUA de la Ankara într-un comunicat transmis prin e-mail către cetățeni americani.

''Turiștii străini din Turcia au fost vizați în mod explicit de către organizații teroriste'', a adăugat ambasada în cadrul a ceea ce ea a descris a fi ''un mesaj urgent''.

Turcia a fost deja ținta a patru atentate sinucigașe cu bombă în acest an, ultimul având loc în martie la Istanbul. Două dintre atacuri au fost atribuite grupării jihadiste Statul Islamic (SI), iar responsabilitatea celorlalte două a fost revendicată de către militanți kurzi.

Ankara se confruntă cu amenințări multiple de securitate. Turcia luptă, în cadrul unei coaliții conduse de SUA, împotriva Statului Islamic în țările vecine Siria și Irak. Țara este de asemenea angajată în confruntări cu militanți kurzi în sud-estul teritoriului său, unde, în iulie 2015, a fost rupt armistițiul ce dura de doi ani și jumătate, ceea ce a dus la izbucnirea celor mai grave violențe începând din anii 1990.

AGERPRES/(AS — autor: Angela Sârbu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...