SUA își vor extinde prezența militară în Bulgaria și regiunea Mării Negre în 2017 (oficial american)

SUA își vor extinde prezența militară în Bulgaria și regiunea Mării Negre în 2017 (oficial american)

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Sofia, Seth Rubin, a declarat vineri că armata americană va desfășura trupe suplimentare și va participa la un număr mai mare de exerciții militare în Bulgaria în 2017, informează Novinite.

Măsura va face parte dintr-o consolidare generală a capabilităților desfășurate în zona Mării Negre, a precizat ambasadorul, răspunzând întrebărilor în cursul unei întâlniri cu membri ai Camerei de Comerț Americane.

Potrivit diplomatului, se va pune un accent special pe creșterea prezenței Navy SEAL, forțele speciale ale marinei americane.

Ambasadorul Seth Rubin a lăudat cooperarea între Bulgaria și SUA, dar și între Bulgaria și NATO, în cadrul exercițiilor militare, dată fiind importanța regiunii Mării Negre, care va constitui 'o provocare' în viitor, a relatat agenția bulgară BGNES, citată de Novinite.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Răsturnare de situație? / Fanii Craiovei au provocat întreruperea partidei cu Sepsi pentru a se răzbuna pe Mititelu jr

4 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

5 Polițiști mână în mână cu o „gardiancă” a fraților Tate? / Mărturia care dă fiori a uneia dintre victime