SUA: Jeff Sessions audiat din nou în Congres despre implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale

SUA: Jeff Sessions audiat din nou în Congres despre implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale

Ministrul american al justiției, Jeff Sessions, urmează să fie chestionat din nou marți în Congres cu privire la implicarea rusă în alegerile prezidențiale din 2016 și o posibilă înțelegere între Moscova și membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump, scrie AFP.

Jeff Sessions, care a făcut puține declarații pe această temă sensibilă, va răspunde întrebărilor parlamentarilor republicani și democrați din Comisia pentru afaceri judiciare a Camerei Reprezentanților.

El a sprijinit relativ devreme candidatura lui Donald Trump, de la începutul anului 2016, când era senator de Alabama.

Este de așteptat ca Jeff Sessions să ofere explicații despre relațiile sale cu George Papadopoulos, un consilier subaltern al campaniei omului de afaceri republican, care a pledat vinovat că i-a mințit pe anchetatorii poliției federale (FBI).

Cu prilejul audierii sale de confirmare în Senat, Jeff Sessions a afirmat că nu a avut niciun contact cu responsabili ruși în timpul campaniei.

Ulterior, a recunoscut că a purtat discuții cu ambasadorul Rusiei în Statele Unite, ceea ce l-a forțat să se recuze în ancheta rusă, încredințată procurorului special Robert Mueller.

În cursul unei precedente audieri în Senat, ministrul justiției a susținut că nu a avut "cunoștință" despre înțelegeri secrete între echipa de campanie a lui Donald Trump și guvernul rus.

"Orice sugestie potrivit căreia aș fi fost în înțelegere sau aș fi avut cunoștință despre o înțelegere cu guvernul rus, îndreptată împotriva țării mele, (...) este o minciună sfruntată și detestabilă", a declarat el în iunie.

La 31 martie 2016, George Papadopoulos a asistat la o reuniune privind securitatea națională prezidată de Donald Trump și la care a fost prezent Jeff Sessions.

În cursul acestei reuniuni, George Papadopoulos s-a lăudat că poate organiza o întâlnire între președintele rus, Vladimir Putin, și candidatul republican.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!

5 VIDEO Ca orice român obișnuit, Udrea și-a sărbătorit fetița care a împlinit doi ani la Disneyland Paris...