SUA: Joe Biden a nominalizat procurori pentru a superviza cazurile legate de asaltul din 6 ianuarie de la Capitoliu

SUA: Joe Biden a nominalizat procurori pentru a superviza cazurile legate de asaltul din 6 ianuarie de la Capitoliu

Preşedintele american Joe Biden a nominalizat luni opt procurori care, dacă vor fi confirmaţi de Senat, urmează să supervizeze cazurile legate de asaltul de la Capitoliu din 6 ianuarie, relatează Reuters.

Între cei opt, Matthew Graves, fost procuror federal care lucrează în prezent la firma de avocatură DLA Piper, este alegerea lui Biden pentru a conduce biroul Procuraturii din Districtul Columbia, care a fost copleşit de o avalanşă de cazuri rezultate din revoltele din ianuarie.

Procurorii federali au arestat peste 535 de persoane sub acuzaţii de participare la actele de violenţă de atunci.

Biden a desemnat-o de asemenea pe Rachael Rollins, procuror la Boston, parte dintr-o mişcare naţională în ascensiune a "procurorilor progresişti", care sprijină eforturile de a elimina disparităţile rasiale prin respingerea tradiţionalei abordări "dure" împotriva criminalităţii, ce a condus la încarcerarea în mod disproporţionat a bărbaţilor de culoare.

Dacă va fi confirmată de senatori, Rollins va fi prima femeie de culoare în fruntea procuraturii federale din statul Massachusetts.

Ea a susţinut necesitatea unei reforme a poliţiei chiar înainte de protestele la nivel naţional de anul trecut, după uciderea în mai a lui George Floyd de către un ofiţer de poliţie din Minneapolis. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache