SUA: Joe Biden i-a promis "dreptate" familiei lui Jacob Blake

SUA: Joe Biden i-a promis "dreptate" familiei lui Jacob Blake

Candidatul democrat la prezidenţialele din Statele Unite, Joe Biden, a făcut cunoscut miercuri că a promis că i se va face "dreptate" familiei lui Jacob Blake, un afro-american de 29 de ani grav rănit de poliţie duminică în Wisconsin cu mai multe gloanţe în spate, notează AFP.

"Încă o dată, un bărbat de culoare - Jacob Blake - a fost împuşcat de poliţie. Sub ochii copiilor săi. Aşa ceva mă îmbolnăveşte", a scris Joe Biden într-un mesaj pe Twitter însoţit de o înregistrare video.

"Am vorbit mai devreme cu mama şi tatăl lui Jacob, cu sora lui şi alţi membri ai familiei şi le-am spus că trebuie să se facă dreptate şi se va face asta", a spus în mesajul video.

"Gândurile noastre se îndreaptă spre familia acestuia, în special spre copiii lui. Ceea ce au văzut este îngrozitor: tatăl lor a fost împuşcat", a adăugat el.

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, care se bucură de largă popularitate în rândul alegătorilor afro-americani, s-a mai referit la manifestaţiile antirasism, uneori însoţite de violenţe, care au reînceput în ultimele zile în mai multe oraşe din SUA, la trei luni după moartea lui George Floyd sufocat sub genunchiul unui poliţist alb la Minneapolis.

"A te revolta împotriva brutalităţii este un drept şi o necesitate absolută. Dar a incendia bunurile publice nu înseamnă să manifestezi, ci este o violenţă inutilă", a subliniat Joe Biden.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

4 Așa o fi?

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei