SUA: Joe Biden i-a promis "dreptate" familiei lui Jacob Blake

SUA: Joe Biden i-a promis "dreptate" familiei lui Jacob Blake

Candidatul democrat la prezidenţialele din Statele Unite, Joe Biden, a făcut cunoscut miercuri că a promis că i se va face "dreptate" familiei lui Jacob Blake, un afro-american de 29 de ani grav rănit de poliţie duminică în Wisconsin cu mai multe gloanţe în spate, notează AFP.

"Încă o dată, un bărbat de culoare - Jacob Blake - a fost împuşcat de poliţie. Sub ochii copiilor săi. Aşa ceva mă îmbolnăveşte", a scris Joe Biden într-un mesaj pe Twitter însoţit de o înregistrare video.

"Am vorbit mai devreme cu mama şi tatăl lui Jacob, cu sora lui şi alţi membri ai familiei şi le-am spus că trebuie să se facă dreptate şi se va face asta", a spus în mesajul video.

"Gândurile noastre se îndreaptă spre familia acestuia, în special spre copiii lui. Ceea ce au văzut este îngrozitor: tatăl lor a fost împuşcat", a adăugat el.

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, care se bucură de largă popularitate în rândul alegătorilor afro-americani, s-a mai referit la manifestaţiile antirasism, uneori însoţite de violenţe, care au reînceput în ultimele zile în mai multe oraşe din SUA, la trei luni după moartea lui George Floyd sufocat sub genunchiul unui poliţist alb la Minneapolis.

"A te revolta împotriva brutalităţii este un drept şi o necesitate absolută. Dar a incendia bunurile publice nu înseamnă să manifestezi, ci este o violenţă inutilă", a subliniat Joe Biden.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...