SUA: Joe Biden îl critică pe Donald Trump pentru absenţa consilierilor pe probleme de ştiinţă

SUA: Joe Biden îl critică pe Donald Trump pentru absenţa consilierilor pe probleme de ştiinţă

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden s-a folosit duminică de un discurs rostit în Texas pentru a-l critica pe preşedintele Donald Trump pentru lipsa de angajament faţă de ştiinţă şi cercetare, a informat presa locală, relatează luni dpa.

Joe Biden s-a exprimat la Austin la întâlnirea anuală a Asociaţiei Americane pentru Promovarea Ştiinţei, informat Daily Texan.

'Este inacceptabil faptul că actualul nostru preşedinte nu are consilieri pe probleme de ştiinţă. Trebuie să promovăm ştiinţa şi să păstrăm America în prima linie', a spus Biden.

Fostul preşedinte american a vorbit la Convention Center din Austin în sprijinul dezvoltării cercetării în lupta împotriva cancerului. Fiul său Beau a murit la vârsta de 46 de ani din cauza unui cancer la creier.

Administraţia lui Trump nu este la fel de angajată ca cea a lui Barack Obama pentru promovarea cercetării ştiinţifice, a mai spus Biden.

'Dacă nu depunem acum eforturi serioase, totul poate să revină la situaţia de dinainte. Vom avea nevoie de ajutorul vostru pentru a contesta sistemul', a afirmat el.

Săptămâna trecută, Trump a anunţat propunerea sa de buget pentru anul fiscal 2019 care include o reducere de 21% faţă de nivelul din 2017 pentru Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Umane, însă Congresul SUA a adoptat o lege care a anulat propunerea de buget chiar înainte de a fi supusă la vot.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia