SUA: Joe Biden îl va nominaliza pe fostul diplomat William Burns la conducerea CIA

SUA: Joe Biden îl va nominaliza pe fostul diplomat William Burns la conducerea CIA

Preşedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, îl va nominaliza luni pe fostul diplomat de carieră William Burns pentru funcţia de director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), a anunţat echipa de tranziţie a lui Biden, într-un comunicat citat de Reuters.

"Poporul american va dormi fără griji cu el (Burns - n.r.) în calitate de viitor director al CIA. Bill Burns este un diplomat exemplar, cu o experienţă de câteva decenii pe scena mondială, care ne-a protejat populaţia şi ţara. Împărtăşeşte aceeaşi opinie ca şi mine, cum că serviciile de informaţii trebuie să fie apolitice şi că profesioniştii dedicaţi din cadrul serviciilor secrete merită gratitudinea şi respectul nostru", se menţionează în comunicatul echipei lui Biden, preluat de CNN.

William Burns, fost adjunct al secretarului de stat, are o carieră diplomatică întinsă pe 33 de ani.

La momentul actual, el este preşedintele Carnegie Endowment for International Peace, un think-tank în domeniul relaţiilor internaţionale, şi potrivit prezentării de pe site-ul Carnegie vorbeşte araba, rusa şi franceza.

Dacă numirea sa va fi confirmată, Burns va deveni primul director din istoria CIA a cărui experienţă profesională a fost clădită în cadrul Departamentului de Stat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro