SUA: Joe Biden va anunţa săptămâna viitoare numele candidatului democrat la funcţia de vicepreşedinte

Candidatul democrat la preşedinţia americană Joe Biden a declarat marţi că va dezvălui numele mult aşteptatului partener şi candidat la funcţia de vicepreşedinte în prima săptămână a lunii august, informează AFP şi Reuters.

"Voi face o alegere în prima săptămână a lunii august", a anunţat Joe Biden în cadrul unei conferinţe de presă organizate în oraşul natal Wilmington din statul Delaware."Şi vă promit că o să vă spun când o voi face", a adăugat candidatul democrat la funcţia de preşedinte al SUA.

Biden (77 de ani), câştigător în alegerile primare din cadrul Partidului Democrat, alegeri marcate de o diversitate fără precedent, a promis că va alege o femeie pentru funcţia de vice-preşedinte, alături de care va lupta în campania electorală pentru prezidenţiale împotriva lui Donald Trump (74 de ani). Dacă Biden va ieşi învingător în scrutinul din 3 noiembrie, aceasta ar putea deveni prima femeie vice-preşedinte al SUA.

Conform pronosticurilor, fosta rivală la alegerile primare şi singura senatoare afro-americană din Congres, Kamala Harris, pare să aibă cele mai mari şanse pentru a fi desemnată candidată la funcţia de vice-preşedinte, alături de Susan Rice, fosta consilieră pentru securitate naţională a preşedintelui Barack Obama.

În contextul mişcărilor de protest istorice împotriva violenţei poliţiştilor şi a rasismului, asupra lui Biden au crescut presiunile pentru a alege un partener afro-american. Există însă strategi care susţin că ar trebui să opteze pentru o femeie din Vestul Mijlociu al Statelor Unite (Midwest), ale cărui regiuni rurale şi industriale extinse au trecut de partea lui Donald Trump în 2016.

Mai sunt vehiculate şi alte nume: senatoarea Elizabeth Warren, Val Demings şi Karen Bass, două alese afro-americane din Camera Reprezentanţilor, precum şi Gretchen Whitmer (guvernator Michigan) şi Michelle Lujan Grisham (guvernator New Mexico). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

4 Veste devastatoare pentru PSD: Între 25-30% din electoratul tradițional al partidului nu se va prezenta la vot…

5 Raport intern / Femeia vaccinată cu serul anti COVID Oxford-Astra Zeneca a făcut mielită transversă