SUA: Judecătorul a respins solicitarea de clemenţă pentru fostul şef de campanie al preşedintelui SUA, Paul Manafort

Judecătorul federal responsabil de sentinţa în procesul intentat fostului director de campanie al preşedintelui american Donald Trump, Paul Manafort, găsit vinovat de multiple fraude financiare în august anul trecut, a respins cererea de clemenţă a avocaţilor acestuia, informează vineri Reuters.

Judecătorul Curţii districtuale T.S. Ellis, care va decide sentinţa în cadrul procesului ce se desfăşoară în Alexandria, statul Virginia, ar putea pronunţa o condamnare pe viaţă. Conform acestuia, consilierului republican nu ar trebui să i se acorde credit pentru acceptarea responsabilităţii în cazul infracţiunilor comise. Judecătorul a apreciat, de asemenea, că procurorii au stabilit în mod corect condiţiile de condamnare, care merg de la 19 ani şi jumătate până la 24 de ani de închisoare.

Manafort, un consultant politic republican veteran, a fost găsit vinovat în luna august anul trecut pentru cinci capete de acuzare de fraudă fiscală, două capete de acuzare privind fraude bancare şi un capăt de acuzare referitor la nedezvăluirea deţinerii de conturi bancare în străinătate.
    
Acuzaţiile la adresa lui Manafort au fost formulate în urma rezultatelor anchetei conduse de echipa procurorului special Robert Mueller, care investighează amestecul Rusiei în alegerile din SUA din 2016.

Manafort, în vârstă de 69 de ani, vizibil albit, a fost adus în sala de judecată într-un scaun cu rotile. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

3 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

4 Un erou în locul lui Arafat?

5 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există