Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

SUA: Justiția a validat înțelegerea prin care Trump acordă despăgubiri de peste 20 milioane de dolari ex-studenților ''universității'' sale

Un judecător din statul american California a aprobat acordul financiar amiabil între Donald Trump și foști studenți ai defunctei sale Trump University, o înțelegere prin care aceștia vor primi despăgubiri de peste 20 milioane de dolari, transmite AFP.

În jur de 4.090 de persoane sunt vizate de această decizie, care pune capăt unui număr de trei proceduri judiciare referitoare la Trump University, care a funcționat între 2005 și 2011.

Înțelegerea, care evită un proces pentru actualul președinte, fusese anunțată la mijlocul lunii noiembrie.

Două acțiuni în nume colectiv au fost declanșate de foști studenți care afirmau că au fost înșelați printr-o publicitate mincinoasă.

Donald Trump și defuncta sa inițiativă lucrativă erau acuzați că au înșelat mii de persoane care au plătit fiecare până la 35.000 de dolari pentru a învăța strategiile de investiții imobiliare ale magnatului promise de acest program, care nu emitea însă diplome recunoscute.

Într-o a treia procedură judiciară, la inițiativa procurorului statului New York, Eric Schneiderman, Trump University era acuzată că a ''escrocat new-yorkezi care munceau din greu''.

În 2010, Trump University și-a schimbat denumirea în Trump Entrepreneur Initiative, iar ulterior în același an a înștiințat Departamentul pentru Educație al statului New York că și-a încetat funcționarea.

Din suma acordată vineri, 4 milioane de dolari vor merge către biroul procurorului din statul New York, iar restul de 21 milioane către foștii studenți.

Verdictul de vineri a fost pronunțat de judecătorul Gonzalo Curiel, acuzat de Donald Trump în campania prezidențială de lipsă de imparțialitate în virtutea originilor sale mexicane.

Președinții americani nu sunt protejați față de procese civile pentru fapte ce preced preluarea mandatului sau care nu au legătură cu îndatoririle prezidențiale, un precedent fiind stabilit de Curtea Supremă în 1997 în procesul intentat de Paula Jones, pentru hărțuire sexuală, președintelui de atunci, Bill Clinton. Acesta a fost obligat să dea o depoziție, dar a ajuns la o înțelegere cu reclamanta înainte ca dosarul să ajungă în instanță.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 EXCLUSIV / Guvernul cade în două săptămâni! PUCI în PSD! 23 de parlamentari au constituit un grup „menit să salv…

2 Oreste îl face muci pe Năstase după ce pușcăriașul s-a băgat în seamă acuzându-l pe Iohannis de plagiat!

3 DEMISIE la Digi 24! Alice Iacobescu, cea mai acidă jurnalistă a postului, este în preaviz!

4 Mafia PSD! Vă întrebați de ce se moare în spitale? Citiți pe ce sunt cheltuiți banii și-n buzunarele cui ajung…

5 Numai citind astfel de lucruri îți dai seama ce hoți au guvernat țara! Dacă nu intram în UE și NATO, Rusia scr…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!