SUA: La Camp David, Donald Trump şi republicanii se arată uniţi

SUA: La Camp David, Donald Trump şi republicanii se arată uniţi

Donald Trump şi liderii republicani ai Congresului şi-au afişat unitatea sâmbătă la Camp David, unde preşedintele american a salutat o serie de consultări neoficiale "incredibile" privind priorităţile legislative ale anului în curs, transmite AFP.

În plină polemică în jurul apariţiei cărţii jurnalistului Michael Wolff, care pune sub semnul întrebării capacitatea de a guverna a omului de afaceri, acesta din urmă a ţinut să se arate relaxat.

"Suntem cu toţii foarte bine pregătiţi pentru noul an, am terminat foarte puternic" în 2017, a declarat el, vorbind despre întâlnirile "incredibile" avute cu începere de vineri şi care vor continua până duminică.

În frigul din hangarul unde s-a ţinut conferinţa de presă, marile nume al Partidului Republican, ca vicepreşedintele Mike Pence şi liderii grupurilor parlamentare din Camera Reprezentanţilor şi Senat, Paul Ryan şi, respectiv, Mitch McConnell, au luat cuvântul pe rând la microfon pentru a lăuda meritele acţiunilor lor.

Paul Ryan s-a referit la "un program îndrăzneţ pentru 2018" care va fi marcat în principal de alegerile de la jumătatea mandatului prezidenţial şi continuarea discuţiilor privind ridicarea unui zid la graniţa cu Mexicul, promisiune de campanie a lui Donald Trump.

Preşedintele american a reacţionat la publicarea vineri a controversatului volum "Fire and Fury: Inside the Trump White House" (Foc şi furie: În interiorul Casei Albe a lui Trump), considerându-l o "operă de ficţiune".

Michael Wolff "nu mă cunoaşte deloc şi nu m-a intervievat niciodată" de la instalarea la Casa Albă, a declarat liderul administraţiei de la Washington care a mai afirmat că acele trei ore, în total, de interviu pe care jurnalistul susţine că le-a petrecut cu el există "numai în imaginaţia lui".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 „Vrem 1,5 milioane euro sau publicăm pozele“

4 O dobitoacă

5 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului