SUA: Michael Cohen, fostul avocat lui Donald Trump, a fost retrimis în închisoare

SUA: Michael Cohen, fostul avocat lui Donald Trump, a fost retrimis în închisoare

Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Donald Trump condamnat la trei ani de închisoare pentru diverse fraude şi încălcarea legilor electorale, a fost închis din nou joi, la şase săptămâni după ce a primit permisiunea de a efectua pedeapsa la domiciliu din cauza pandemiei, relatează AFP.

"Michael Cohen a respins condiţiile arestului la domiciliu şi în consecinţă a fost trimis într-o închisoare federală", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Biroul federal al închisorilor.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat ce "condiţii" au fost respinse de fostul avocat newyorkez şi nici în ce închisoare a fost trimis.

Săptămâna trecută, New York Post l-a surprins pe Michael Cohen, 53 de ani, în timp ce lua masa într-un restaurant francez situat foarte aproape de domiciliul său din New York. Prezentând o fotografie, jurnalul a subliniat că această masă "l-ar putea costa libertatea".

Michael Cohen a fost condamnat în decembrie 2018 la trei ani de închisoare pentru pentru fraudă, sperjur şi încălcarea legilor campaniei electorale după ce a plătit două femei în 2016 pentru a nu vorbi despre presupusa lor aventură cu Donald Trump.

Întemniţat în mai 2019, el a putut reveni la domiciliu la 21 mai. Avocaţii săi au insistat asupra antecedentelor lui medicale, inclusiv "probleme pulmonare" care îl fac deosebit de vulnerabil în faţa coronavirusului.

După ce a lucrat zece ani pentru Trump Organization şi s-a descris ca pitbull-ul lui Donald Trump, Michael Cohen s-a întors împotriva magnatului newyorkez. El a dat asigurări că toate actele sale reprobabile au fost comise "la solicitarea" acestuia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...