SUA: Michael Cohen, fostul avocat lui Donald Trump, a fost retrimis în închisoare

SUA: Michael Cohen, fostul avocat lui Donald Trump, a fost retrimis în închisoare

Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Donald Trump condamnat la trei ani de închisoare pentru diverse fraude şi încălcarea legilor electorale, a fost închis din nou joi, la şase săptămâni după ce a primit permisiunea de a efectua pedeapsa la domiciliu din cauza pandemiei, relatează AFP.

"Michael Cohen a respins condiţiile arestului la domiciliu şi în consecinţă a fost trimis într-o închisoare federală", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Biroul federal al închisorilor.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat ce "condiţii" au fost respinse de fostul avocat newyorkez şi nici în ce închisoare a fost trimis.

Săptămâna trecută, New York Post l-a surprins pe Michael Cohen, 53 de ani, în timp ce lua masa într-un restaurant francez situat foarte aproape de domiciliul său din New York. Prezentând o fotografie, jurnalul a subliniat că această masă "l-ar putea costa libertatea".

Michael Cohen a fost condamnat în decembrie 2018 la trei ani de închisoare pentru pentru fraudă, sperjur şi încălcarea legilor campaniei electorale după ce a plătit două femei în 2016 pentru a nu vorbi despre presupusa lor aventură cu Donald Trump.

Întemniţat în mai 2019, el a putut reveni la domiciliu la 21 mai. Avocaţii săi au insistat asupra antecedentelor lui medicale, inclusiv "probleme pulmonare" care îl fac deosebit de vulnerabil în faţa coronavirusului.

După ce a lucrat zece ani pentru Trump Organization şi s-a descris ca pitbull-ul lui Donald Trump, Michael Cohen s-a întors împotriva magnatului newyorkez. El a dat asigurări că toate actele sale reprobabile au fost comise "la solicitarea" acestuia.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ministrul Energiei, despre noul ordin ANRE: Omul nu se mai înghesuie la ghișeu, îi vine acasă factura pe ianua…

2 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

3 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Ultimul moștenitor al tronului Imperiului Otoman a murit la 90 de ani