SUA: Militari însărcinați cu protecția vicepreședintelui Mike Pence, eliberați din funcție; o anchetă este în curs

SUA: Militari însărcinați cu protecția vicepreședintelui Mike Pence, eliberați din funcție; o anchetă este în curs

Membrii unui detașament militar însărcinat cu protecția vicepreședintelui SUA au fost retrași de la îndatoririle lor la Casa Albă după ce au fost acuzați că au adus femei în hotelul în care erau cazați în timpul unui turneu al lui Mike Pence în America Latină, relatează vineri AFP, citând un responsabil din domeniul apărării.

Incidentul s-a produs în timpul recentului turneu al vicepreședintelui american în Columbia, Argentina, Chile și Panama, fără să se cunoască deocamdată în ce țara anume s-au consumat faptele.

Potrivit canalului de televiziune NBC, Mike Pence a avut acces la înregistrări ale unor camere de supraveghere în care se putea vedea cum membri ai acestei unități militare aduc femei într-un spațiu securizat.

Într-o intervenție la același post de televiziune, responsabili americani au explicat totuși că, în acest moment, nu există indicii că aceste femei erau prostituate.

"Suntem la curent cu incidentul și acesta face în prezent obiectul unei anchete", a declarat joi pentru AFP maiorul Adrian Rankine-Galloway, un purtător de cuvânt al Pentagonului. "Confirmăm că persoanele în cauză au fost reîncadrate în forțele armate", a adăugat el.

Acesta este cel mai recent scandal care vizează responsabili însărcinați cu protecția primilor oameni în stat din SUA în cursul unor misiuni în America Latină. În 2015, doi reprezentanți ai Agenției antidrog americane (DEA) au fost surprinși pe cale să participe la orgii cu prostituate în Columbia. Acum trei ani, agenți Secret Service au primit, de asemenea, prostituate în Columbia, în timp ce alți agenți au fost depistați în stare de ebrietate în Olanda.

Potrivit NBC, persoanele implicate în actualul incident sunt toate de rang înalt, dintre care una activează în cadrul armatei aerului.

În 2015, Ministerul Justiției a emis un avertisment sever angajaților săi, subliniind că nu trebuie să solicite sub nicio formă prostituate, chiar dacă sunt în misiuni în țări în care această practică este autorizată.

Fostul ministru al justiției Eric Holder a explicat că plătirea unor prostituate "amenință inima misiunii" ministerului, deoarece poate duce la extorcare sau șantaj și sprijinirea traficului de ființe umane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei tinere au restituit o borsetă cu 13.000 de euro pierdută de un şofer după ce poliţiştii au făcut publice …

2 ULTIMA ORĂ Este oficial, Facultatea de Drept a Universității București va exmatricula 45 de studenți din anul …

3 Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

4 Teodorovici, care a fost partea ta? / Cum ajung banii de la UE în buzunarele baronilor PSD / Azi, miliardul de eur…

5 Valentina Pelinel, transformare radicală la 40 de ani