SUA: Ministerul justiției furnizează Congresului document despre interceptarea comunicațiilor lui Donald Trump

SUA: Ministerul justiției furnizează Congresului document despre interceptarea comunicațiilor lui Donald Trump

Ministerul justiției din Statele Unite a anunțat vineri că a trimis Congresului documente privind posibilitatea ca fostul președinte Barack Obama să fi ordonat spionarea succesorului său, Donald Trump, transmite Reuters.

Documentele au fost trimise comisiilor pentru serviciile de informații și celor judiciare din Camera Reprezentanților și Senat, la cererea acestora, a precizat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Sarah Isgur Flores.

Comisiile încearcă să afle dacă Trump a avut dreptate când a susținut că Obama a ordonat serviciilor să îi intercepteze comunicațiile, în timpul campaniei electorale de anul trecut.

Președintele comisiei pentru serviciile de informații din Camera Reprezentanților, congresmanul republican Devin Nunes, a declarat vineri că Departamentul Justiției "s-a conformat pe deplin" solicitărilor comisiei.

Potrivit Reuters, o sursă guvernamentală, a cărei identitate nu este dezvăluită, a afirmat că prima examinare a materialelor de la ministerul justiției pare să indice că acestea nu conțin nicio dovadă în sprijinul acuzațiilor lui Trump. Acesta a scris mesaje pe Twitter în care vorbea despre ascultarea telefoanelor sale sau a celor din Trump Tower, clădirea sa din New York care a fost folosită și ca sediu pentru campania sa electorală.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

4 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

5 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția