SUA: Ministrul justiţiei refuză să participe la o audiere privind raportul Mueller

SUA: Ministrul justiţiei refuză să participe la o audiere privind raportul Mueller

Ministrul american al justiţiei, Bill Barr, a anunţat miercuri că nu se prezenta joi la o audiere parlamentară privind modul în care a gestionat raportul de anchetă asupra ingerinţelor ruse în alegerile prezidenţiale din 2016, lăsând să se întrevadă o dispută aprigă cu democraţii în Congres, relatează AFP.

Ministrul a refuzat, de asemenea, să predea Comisiei juridice a Camerei Reprezentanţilor o versiune necenzurată a raportului procurorului Robert Mueller, a anunţat preşedintele democrat al acesteia, Jerry Nadler, ameninţând că îi va trimite o somaţie să se prezinte la audieri dacă negocierile se vor încheia fără rezultat în următoarele zile.

Bill Barr a fost audiat miercuri de o comisie a Senatului pe aceeaşi temă "timp de peste cinci ore", a subliniat o purtătoare de cuvânt a Departamentului Justiţiei.

Senatul se află sub controlul republicanilor, iar democraţii sunt majoritari în Camera Reprezentanţilor.

Jerry Nadler a introdus condiţii "inedite şi inutile" în derularea audierii prevăzute joi în Cameră, la care ministrul se prezenta "de bunăvoie", a afirmat purtătoarea de cuvânt. Este vorba în special de a permite asistenţilor parlamentari, pe lângă congresmeni, să îi adreseze întrebări ministrului.

"Ministrul rămâne dispus să răspundă direct la întrebările membrilor" comisiei "în legătură cu raportul", a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Bill Barr "încearcă să şantajeze comisia pentru ca aceasta să nu facă tot ce credem că este mai bine pentru a obţine informaţiile de care avem nevoie", şi-a exprimat indignarea Jerry Nadler în faţa presei. "Nu putem permite administraţiei (Trump) să dicteze Congresului cum să funcţioneze", a mai spus responsabilul democrat.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vor să facă și la CCR ce-au făcut la TVR? / Liviu Avram ridică preșul de pe un rahat vârât sub el de actuala Put…

2 Așa o fi?

3 Fosta primăriță din Goteborg, al doilea cel mai mare oraș al Suediei, e acum șofer pe mașina de gunoi

4 „Femeia fantastică”, actrița israeliană Gal Gadot, fost soldat, provoacă scandal

5 CULISE / Cine conduce Departamentul de Lupta Antifraudă, instituția care a sesizat DNA în dosarul care l-ar viza…