SUA: Nancy Pelosi îl invită pe Donald Trump să-şi ţină discursul privind Starea Uniunii pe 29 ianuarie

SUA: Nancy Pelosi îl invită pe Donald Trump să-şi ţină discursul privind Starea Uniunii pe 29 ianuarie

Democrata americană Nancy Pelosi, nou aleasă în funcţia de preşedintă a Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, l-a invitat joi pe preşedintele ţării, republicanul Donald Trump, să-şi ţină discursul anual în faţa Congresului pe 29 ianuarie, relatează vineri agenţia Xinhua.

Într-o scrisoare adresată lui Trump, dna Pelosi îl invită pe preşedinte să-şi rostească ''discursul privind Starea Uniunii în cadrul unei sesiuni comune a Congresului marţi, pe 29 ianuarie, 2019, în Camera Reprezentanţilor''.

 
Invitaţia formală pentru Trump survine în ziua în care a fost convocat noul Congres, unul divizat, şi Nancy Pelosi, democrată de California, a fost aleasă în funcţia de preşedintă a Camerei Reprezentanţilor (speaker), pentru a doua oară în cariera sa politică.

Discursul anual este rostit în mod tradiţional de către preşedintele SUA în cadrul unei sesiuni comune a Congresului în Camera Reprezentanţilor la invitaţia speaker-ului.

Discursul privind Starea Uniunii pe care Trump îl va rosti la data propusă de Nancy Pelosi ar putea avea loc în contextul actualului blocaj parţial al administraţiei federale, dacă Congresul şi Casa Albă nu vor rezolva impasul prelungit în legătură cu finanţarea zidului de la graniţa SUA cu Mexicul, promis de mult timp de către Trump.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

3 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec

4 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…

5 VIDEO „Omor 7-8, ultimul mi-l trag eu în cap“ / Apoi au venit mascații peste el și l-au săltat