SUA: Nancy Pelosi îl invită pe Donald Trump să-şi ţină discursul privind Starea Uniunii pe 29 ianuarie

SUA: Nancy Pelosi îl invită pe Donald Trump să-şi ţină discursul privind Starea Uniunii pe 29 ianuarie

Democrata americană Nancy Pelosi, nou aleasă în funcţia de preşedintă a Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, l-a invitat joi pe preşedintele ţării, republicanul Donald Trump, să-şi ţină discursul anual în faţa Congresului pe 29 ianuarie, relatează vineri agenţia Xinhua.

Într-o scrisoare adresată lui Trump, dna Pelosi îl invită pe preşedinte să-şi rostească ''discursul privind Starea Uniunii în cadrul unei sesiuni comune a Congresului marţi, pe 29 ianuarie, 2019, în Camera Reprezentanţilor''.




Invitaţia formală pentru Trump survine în ziua în care a fost convocat noul Congres, unul divizat, şi Nancy Pelosi, democrată de California, a fost aleasă în funcţia de preşedintă a Camerei Reprezentanţilor (speaker), pentru a doua oară în cariera sa politică.

Discursul anual este rostit în mod tradiţional de către preşedintele SUA în cadrul unei sesiuni comune a Congresului în Camera Reprezentanţilor la invitaţia speaker-ului.

Discursul privind Starea Uniunii pe care Trump îl va rosti la data propusă de Nancy Pelosi ar putea avea loc în contextul actualului blocaj parţial al administraţiei federale, dacă Congresul şi Casa Albă nu vor rezolva impasul prelungit în legătură cu finanţarea zidului de la graniţa SUA cu Mexicul, promis de mult timp de către Trump.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”