SUA: Nancy Pelosi solicită convocarea anticipată a membrilor Camerei Reprezentanţilor

SUA: Nancy Pelosi solicită convocarea anticipată a membrilor Camerei Reprezentanţilor

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, democrata Nancy Pelosi, a anunţat că îi va convoca pe deputaţii americani săptămâna viitoare pentru a supune la vot o lege care ar interzice Serviciului poştal al Statelor Unite (USPS) să pună în practică modificări ale operaţiunilor sale înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie, relatează luni Reuters, AFP şi dpa.

''În această perioadă de pandemie, Serviciul poştal este esenţial în alegeri. Americanii nu ar trebui să aleagă între sănătatea lor şi votul lor'', a subliniat duminică Pelosi într-o scrisoare adresată membrilor democraţi ai Camerei Reprezentanţilor.

Ulterior, senatorul democrat Chuck Schumer a cerut ca Senatul, dominat de republicani, să se reunească mai devreme decât este prevăzut, pentru a supune la vot actul normativ respectiv.

Potrivit calendarului în vigoare, congresmenii americanii sunt în vacanţă parlamentară până la 8 septembrie.

Solicitarea lui Nancy Pelosi survine în contextul în care votul prin corespondenţă a devenit un subiect controversat în perspectiva alegerilor din noiembrie şi după ce democraţii au cerut deja conducerii Serviciului poştal american să depună mărturie într-o audiere de urgenţă prevăzută pentru 24 august.

Pandemia de COVID-19 a forţat numeroşi americani să rămână acasă, iar democraţii au cerut suplimentarea cu 25 de miliarde de dolari a fondurilor necesare finanţării Serviciului poştal, pentru a se asigura faptul că oamenii pot vota de acasă prin intermediul votului prin corespondenţă.

Preşedintele american Donald Trump susţine că votul prin corespondenţă este vulnerabil în faţa tentativelor de fraudă electorală, deşi nu există nicio dovadă în sprijinul ideii că absenţa de la vot sau votul prin corespondenţă contribuie la fraudarea alegerilor, notează dpa.

În ceea ce-i priveşte, democraţii sunt de părere că schimbările operaţionale în cadrul Serviciului poştal ''încetinesc corespondenţa şi periclitează integritatea alegerilor'' şi ei au criticat eforturile lui Trump de a bloca suplimentarea finanţării activităţii poştale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale