SUA: "Nu vom fi reduse la tăcere", răspunde una din parlamentarele democrate atacate de Trump

SUA: "Nu vom fi reduse la tăcere", răspunde una din parlamentarele democrate atacate de Trump

Cele patru parlamentare democrate din rândul minorităţilor care au fost atacate de Donald Trump într-o serie de mesaje pe Twitter cu caracter xenofob i-au răspuns luni preşedintelui american într-o conferinţă de presă comună la Washington, relatează AFP.

"Nu vom fi reduse la tăcere", a afirmat reprezentanta de origine afroamericană din Massachusetts, Ayanna Pressley.

De asemenea, ţintă a mesajelor pe Twitter ale preşedintelui, alături de Alexandria Ocasio-Cortez din New York şi Rashida Tlaib din Michigan, Ilhan Omar din Minnesota l-a acuzat pe Donald Trump că promovează ideile naţionaliştilor albi.


După ce duminică a îndemnat mai multe alese democrate din Congresul american să se "întoarcă" de unde au venit în loc să critice Statele Unite, preşedintele american a insistat luni că respectivele legislatoare "urăsc" America şi că, "dacă nu le place în SUA, n-au decât să plece".

"Din punctul meu de vedere, dacă îţi urăşti ţara, dacă nu eşti fericit aici, poţi să pleci", a declarat Trump la un eveniment la Casa Albă consacrat industriei.

"Dacă nu eşti fericit în SUA, dacă te plângi tot timpul, e foarte simplu: poţi pleca", a spus liderul de la Casa Albă, atrăgând aplauzele unei părţi din public. "Pot să plece chiar acum. Nu ştiu cine-o să le simtă lipsa", a adăugat el.

"Nu-mi fac griji pentru că mulţi sunt de acord cu mine", a menţionat Trump, care a admis totodată că "e posibil" să greşească, dar "alegătorii vor decide".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa