SUA: Numeroase arestări la Washington, pentru vandalism (poliție)

SUA: Numeroase arestări la Washington, pentru vandalism (poliție)

Peste 90 de manifestanți au fost arestați vineri la Washington în urma unor proteste violente care au avut loc la doar câteva străzi de Pennsylvania Avenue, traseul tradiționalei parade organizate cu ocazia învestirii președintelui Donald Trump, informează CNN.

Polițiștii echipați pentru lupte de stradă au folosit grenade sonore și spray-uri lacrimogene pentru a-i împrăștia pe demonstranți.

Anterior, Reuters informase că poliția din Washington a efectuat numeroase arestări în urma unor proteste violente izbucnite în timpul ceremoniei de învestire a lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite. Cei mai mulți arestați au fost acuzați de vandalism.

"Au fost folosite spray-uri lacrimogene și alte dispozitive de control al mulțimii și de protecție a cetățenilor și proprietății", a anunțat departamentul de poliție într-un comunicat. Conform aceleiași surse, doi polițiști au fost răniți ușor în confruntări cu protestatarii, iar mai multe mașini de poliție au fost avariate.

Conform publicației Washington Post, polițiștii au spus că este vorba despre o bandă organizată înarmată cu bâte și ciocane, care a atacat mai multe magazine.
Demonstrația a devenit violentă în jurul orei 10:30, ora locală, când protestatarii au distrus mai multe pubele, au împrăștiat gunoi, au spart ferestrele unor mașini, magazine, cafenele și unei bănci.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…