SUA: Numeroase arestări la Washington, pentru vandalism (poliție)

SUA: Numeroase arestări la Washington, pentru vandalism (poliție)

Peste 90 de manifestanți au fost arestați vineri la Washington în urma unor proteste violente care au avut loc la doar câteva străzi de Pennsylvania Avenue, traseul tradiționalei parade organizate cu ocazia învestirii președintelui Donald Trump, informează CNN.

Polițiștii echipați pentru lupte de stradă au folosit grenade sonore și spray-uri lacrimogene pentru a-i împrăștia pe demonstranți.

Anterior, Reuters informase că poliția din Washington a efectuat numeroase arestări în urma unor proteste violente izbucnite în timpul ceremoniei de învestire a lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite. Cei mai mulți arestați au fost acuzați de vandalism.

"Au fost folosite spray-uri lacrimogene și alte dispozitive de control al mulțimii și de protecție a cetățenilor și proprietății", a anunțat departamentul de poliție într-un comunicat. Conform aceleiași surse, doi polițiști au fost răniți ușor în confruntări cu protestatarii, iar mai multe mașini de poliție au fost avariate.

Conform publicației Washington Post, polițiștii au spus că este vorba despre o bandă organizată înarmată cu bâte și ciocane, care a atacat mai multe magazine.
Demonstrația a devenit violentă în jurul orei 10:30, ora locală, când protestatarii au distrus mai multe pubele, au împrăștiat gunoi, au spart ferestrele unor mașini, magazine, cafenele și unei bănci.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache